Retrobike Forum Index

It is currently Fri Oct 28, 2016 9:22 pm

* Login   * Register * Search  * FAQ

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Sep 18, 2011 10:35 pm 
Devout Dirtbag
User avatar

Joined: Wed Feb 04, 2009 11:35 pm
Posts: 118
Location: coalville uk
I’ve just put my shimano m775 2008 rear hub back together and it is still feeling a little rough, I have just had a look at the shimano site for a diagram and have noticed that on the free hub side there is no seal for the bearings is this correct? I had mine serviced a couple of months ago and when I took it apart I now i find that I have a seal on the free hub bearings. So should it have a seal or not, or has mine been fitted in error or is it a retrofit. The seal on the free hub looks a lot like the one the centre lock side.
It also seem strange to me that if there is no seal on the free hub side as this is leaving the free hub bearings open to a lot of water and grit ingress.

Thanks for any help
Tony ... ID=j9wgar4

 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 21, 2011 9:50 pm 
Retro Guru

Joined: Mon Sep 28, 2009 11:14 am
Posts: 347
Location: Lancashire
There should be a seal on the drive side fitted behind the bearing cone, and the shimano diagram shows this, item number 8 this seal fits between the dust cap and cone. even with the seal it shouldn't feel rough.

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC [ DST ]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

About Us

Follow Retrobike

Other cool stuff

All content © 2005-2015 Retrobike unless otherwise stated.
Cookies Policy.
bikedeals - the best bike deals in one place
FatCOGS - Fat Chance Owner's Group

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group